Duurzaam Tennispark Grubbenvorst 

 

In januari 2015 werd het nieuwe Tennis en Jeu de Boules Park in Grubbenvorst in gebruik genomen. Het nieuwe park aan het Ericaplein in Grubbenvorst is het resultaat van een lang, intensief en vruchtbaar traject van onderhandelingen met voetbalvereniging GFC’33, Jeu de Boules vereniging, Tennisclub Grubbenvorst en Gemeente Horst aan de Maas. 

 

Algehele verplaatsing van het oude park was noodzakelijk vanwege de beoogde  ruimte voor realisatie van nieuwbouwwoningen in Grubbenvorst voor de komende 15 jaar. Deze noodzaak was aanleiding voor het startschot voor een compleet nieuw park. Bij de ontwikkeling van het park is veel aandacht besteed aan de samenwerking met andere verenigingen, de aansluiting op het reeds bestaande voetbalterrein van GFC’33 en de inpasbaarheid tegen een bestaande woonwijk en de aanwezige buurtbewoners.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast een langdurige samenwerking met de buurtbewoners is ook gekozen voor een langdurige samenwerking met het milieu. Veel aandacht ging in de voorbereidings- en uitvoeringsfase uit naar mogelijke duurzaamheidsmaatregelen waarvan een groot deel ook daadwerkelijk gerealiseerd is. Met name hergebruik van oude materialen, isolerende innovatieve bouwmaterialen, de toepassing van LED verlichting zowel op alle banen als in het gehele gebouw en de toepassing van zonnepanelen zullen de komende jaren hun vruchten afwerpen als het gaat om besparing op het energieverbruik.

 

Het tennispark beschikt over 6 volledig nieuwe smashcourt banen waarbij 1 baan volledig flexibel kan worden getransformeerd tot 4 rode (mini) banen. Speciaal hiervoor zijn, in overleg met Kennis van Sport, 2 banen verbreed aangelegd zodat nog steeds aan de uitloopnormen van de KNLTB wordt voldaan. Naast de 6 tennisbanen zijn tegelijkertijd ook 8 compleet nieuwe Jeu de Boules banen gerealiseerd voor deze vereniging die in hetzelfde gebouw huist vanaf 1 januari 2015. 

 

Het park is op het gebied van duurzaamheid een voorbeeld voor toekomstige  parken in de regio. 

2.jpg
3.jpg

Neem contact op

Bezoek ons

Sponsors

Tennisclub Grubbenvorst
Sportpark d'n Haspel
Ericaplein 48
5971 GC  Grubbenvorst

 

telefoonnummer:077-3662332 (clubgebouw)
e-mail adres: tcg.secretaris@gmail.com
andere contact personen
Sponsors zijn altijd welkom!
Er zijn verschillende mogelijkheden
neem contact op voor informatie