Ladder competitie

Hallo tennis talenten van TCG,

 

Goed nieuws, er mag weer geladderd worden!

Vanaf 10 mei zullen wij een nieuwe ladder competitie starten via de KNLTB club app. We organiseren een enkel en een dubbel competitie, elk met drie niveaus:

 • Enkel: speel niveau 5/6, 7/8 en 9 (beginners).

 • Dubbel/mix: niveau 13-*, 14-17* en 18* (beginners).

  • *bij dubbel en mix tellen we de sterkte van de twee spelers bij elkaar op: ben jij zelf een 7 en speel je met een 8, dan is je totale sterkte 15 en geef je je op in de categorie 14-17.

  • men kan zich opgegeven in meerdere niveaus, maar in de dubbel met slechts 1 team per niveau: mix of dames of heren dubbel.

 

Begint het al te kriebelen? Dit moet je doen om deel te nemen:

 1. Schrijf je vòòr 8 mei eenvoudig in via de KNLTB club app.
  Dit doe je door op de pagina spelen (is dezelfde pagina als baan reserveren) te kiezen voor laddercompetitie, vervolgens kies je een van de ladder competities.
  Kijk eventueel op pagina 6 in deze link
  Indeling gebeurt in 1ste instantie op volgorde van opgeven, daarom zullen we met hulp van o.a. Bram Martijn de volgorde in de ladder “veranderen” door hem “iets meer” op niveau in te delen.

 2. Daag vanaf 10 mei een andere speler of duo uit, die hoger in de ladder staat. Stel via de app een datum en tijdstip voor; je tegenstander kan dit tijdstip accepteren of een nieuw voorstel doen. Heb je samen een geschikt moment gevonden? Vergeet dan niet een baan af te hangen.

 3. Je kunt de wedstrijd spelen

  • op tijd (aantal games). Je voert die gamestand in als resultaat van de wedstrijd in de club app en kies direct voor opslaan (dus géén 2de set invoeren).

  • of om gewonnen sets, dan de setstanden invoeren.

We kunnen de reserveringstijd niet aanpassen voor de laddercompetitie
Uitdagen doe je via “mijn competities”.

 1. Speel je tennis partijtje en vul na afloop de stand in via de KNLTB club app. Heb je gewonnen van een speler die hoger op de ladder stond? Dan zul je een treetje stijgen.

De ladder competitie zal lopen tot 19 juli (= start Comert toernooi). Het is de bedoeling om veel treden te stijgen en/of bovenaan te eindigen, maar ook het aantal gespeelde wedstrijden zal meetellen.

 

Zijn er nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kim Alards (appje of belletje naar of een mailtje naar 06-27083058 of kimalards@gmail.com)

 

Heel veel succes en vooral veel tennis plezier!

Kim Alards